Is Paleo afvallen de oplossing?

 

Dat was de vraag die mij voor een paar dagen geleden werd gesteld. Het probleem om af te vallen is groter dan we denken en is een situatie waarin veel wanhopige vrouwen met overgewicht in verkeren. Tot voor kort had ik nog geen idee wat een Paleo dieet was maar na een grondig onderzoek hiervoor gedaan te hebben kwam ik erachter dat het eigenlijk een hot topic is voor gezond afvallen en dus razend populair is geworden.

De vrouw die mij deze vraag stelde had al een groot aantal diƫten en middeltjes gebruikt om af te slanken en was zo enthousiast over dit dieet wat haar door iemand anders was aanbevolen dat ze dus niet wist of ze het nu wel of niet zou moeten doen en ook niet wist of dat dit de lang verwachtte resultaten op zou leveren. Bij een dieet werkt ieder lichaam anders en is het dus van groot belang hier ook even rekening mee te houden.

Paleo afvallen is anders dit dieet is geen calorieteller en ook geen maagvuller, dit dieet is meer gericht op eiwitten en gezonde voeding waardoor je dus minder vocht maar wel meer vet verliest wat op den duur dus de resultaten op de weegschaal weergeeft. Paleo afvallen is denk ik een van de meest gezonde en doelgerichte vormen om af te vallen zonder je lichaam in gevaar te brengen. Met dit dieet val je misschien wel niet in de vaart van een sneltrein af maar het is wel gezonder. Als we dan weer op de vraag aan het begin terug komen dan denk ik dat Paleo afvallen inderdaad de oplossing is voor veel mensen.

Heb je aan overgewicht en wil je er op een goede en gezonde manier van afkomen? Dan is het zeker de moeite waard dit dieet te proberen rekening houdend dat er bij alle afslanksystemen ook je lichaam voldoende beweging nodig heeft. Het is dus geen wondermiddeltje maar wel een goed alternatief.